- Any:1933; Durada:42 min. Pais: França; Director i guió: Jean Vigo; Música: Maurice Jaubert; Fotografía Boris Kaufman (B&W)
- Repartiment:Louis Lefebvre, Gilbert Pluchon, Gérard de Bédarieux, Constantin Goldstein-Kehler, Jean Dasté, Robert Le Flon
- Productora: Gaumont
La pel · lícula tracta exhaustivament les experiències escolars de Vigo per retratar un sistema educatiu burocràtic i repressiu en el qual tenen lloc actes de rebel · lió surrealistes, producte d'una lectura llibertària de la infància. El títol es refereix a la qualificació que el noi obtindria i que li impediria sortir en diumenge.
A propósito de Vigo
La pel·lícula
Dilluns passat vam veure el que per a mi és una pel · lícula gran. Vigo aconsegueix en menys d'una hora posicionar-se amb les seves idees en aquell moment tan convuls en la història de França i Europa. Es carrega el sistema educatiu tradicional que existia fins llavors i ridiculitza els representants del sistema en l'àrea de l'educació, però que al final ho fa extensiu a tots els nivells. La reacció la duen a terme quatre nois deixant de banda totes les pressions i pors que els han intentat injectar. Bé això és la trama en si i Vigo per posar-la en imatges realitza un exercici que té moltes dificultats tècniques de tot tipus i que resol com un veterà consumat. Perquè visquem el que succeeix maneja magistralment als actors i figurants tant individualment com coralment poques vegades he vist al cinema un ... prou! tan ben explicat.
No m'estranya que tingués tants problemes a exhibir la pel · lícula una vegada he vist el contingut.
Paco
No hay comentarios:
Publicar un comentario